Áruválaszték bővítése

KÖSZÖNJÜK A MAGYAR ÁLLAM ÉS AZ EURÓPAI UNIÓ TÁMOGATÁSÁT.

VÁLLALKOZÁSUNK FEJLESZTÉSE A SZÉCHENYI 2020 KERETÉBEN VALÓSULT MEG.

 

Kedvezményezett neve: Intarsio Kereskedelmi és szolgáltató

Projekt tartalma: Intarsio Kereskedelmi és szolgáltató Kft. által üzemeltett bútoráruház bemutatóterének fejlesztése, termékválaszték bővítését célzó árubeszerzés finanszírozása.

A Hitelprogram azonosító jele: GINOP-8.3.5-18/B

Hitelprogram keretében forgóeszköz finanszírozása

A kedvezményezett neve: INTARSIO Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
A projekt címe: Hitelprogram keretében forgóeszköz finanszírozása
A szerződött támogatás összege: 10 000 000 Ft

A projekt tartalmának bemutatása:

A Hitelprogram célja Forgóeszköz hitel nyújtása a COVID-19 világjárvány miatt nehéz gazdasági helyzetbe került, a válság által leginkább sújtott ágazatokban tevékenykedő mikro-, kis- és középvállalkozások, illetve egyesületek és nonprofit Kft-k talpon maradásának biztosítására, illetve a járvány utáni működésre történő felkészülésük támogatására.

A projekt befejezési dátuma: 2021.12. 31.
A projekt azonosító száma: GINOP-9.1.1-21

Az INTARSIO Kft. versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén

A kedvezményezett neve: INTARSIO Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
A projekt összköltsége: 10 096 777 Ft
A szerződött támogatás összege: 5 048 388 Ft
A támogatás mértéke: 50 %

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretében beszerzésre került Paolini Concept 350 nyomógerendás CNC vezérlésű lapszabász gép.

A beruházás által beszerzendő gép gyorsabb, helytakarékosabb, jövedelmezőbb és biztonságosabb, mint a jelenleg dolgozó lapszabászgép. Innovatív fejlesztés. Új technológia.

Ez az első olyan lapfelosztó gép, amely a tökéletes vágási minőséget biztosít egyetlen fűrészlappal elővágó fűrészlap nélkül! Kiküszöbölve az elővágó hosszadalmas és kényelmetlen beállítását és a használata során keletkező hibákat és költségeket. A könnyű kezelhetőség és automatizmus növeli a termelékenységet és a minőséget és nem igényel különlegesen szakképzett munkaerőt sem. A fenntartási költségek szintje alacsonyabb, köszönhetően az egy fűrészlapos rendszernek ! Gazdasági előnyt biztosít a beállítás okozta selejt termékek elmaradásának árával, az élezés és a fűrészlap vásárlással eltöltött idővel, a szállítási költségek csökkenésével, az elővágó motor energiafogyasztásának elmaradásával, a 2,5-ször nagyobb termelékenységgel. Ez jelentős évi megtakarítást jelent.Nem elhanyagolandó a dolgozók biztonságának növelése sem a munkadarab teljes hosszában működő leszorításnak és az automata fűrészkocsi mozgásnak köszönhetően. A kezelőnek nem kell a fűrészegység közelében dolgoznia. A rendszer megakadályozza, hogy a gépkezelő keze a fűrészegség útjába kerüljön a vágás során.

A projekt befejezési dátuma: 2018. 07. 12.
A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2018-01775

Technológia fejlesztés az Intarsio Kft-nél

Az Európai Unió és a Magyar Állam által finanszírozott pályázati projekt keretében a következő beruházás valósul meg:

– gyártáshoz kapcsolódó új termelő eszközök (CNC fúróautomata, automata élzáró gép, elszívó berendezés) beszerzése.


A kedvezményezett neve: INTARSIO Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
A projekt összköltsége: 30 027 406 Ft
A szerződött támogatás összege: 21 192 740 Ft
A támogatás mértéke: 70 %

A projekt tartalmának bemutatása:

A társaság folyamatosan bővíti gépparkját. Elsődleges célja a versenyképesség javítása, amnagyobb hozzáadott érték tartalmú termékek gyártásának terén. A gép beszerzés eredményeként a társaság pontosabb, gyorsabb vevőkör kiszolgálást kíván elérni, mely a vevői megrendelés növekedési, a vevőkör bővülését, ezek kapcsán pedig az árbevétel növekedését eredményezi. A társaság a fejlesztés hatására továbbá hatékonyság növekedést, kapacitás bővítést is vár. Az egyedi bútorgyártás, és megnövekedett igények kiszolgálása ezzel az eszközállománnyal már megoldható.


A projekt befejezési dátuma: 2016. 12. 31.
A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-15-2015-01115

Technológia fejlesztés az Intarsio Kft-nél

Az Intarsio Kft. 2004-ben kezdte meg működését bútorkereskedelem területén.

Üzleti tevékenysége során a bútorkereskedelem került előtérbe, mely az elmúlt évek gazdasági/társadalmi változásai következtében kevésbé kiszámítható területté vált, ezért a pályázó tulajdonosai/cégvezetői a fejlesztés mellett döntöttek. Eddigi szolgáltatásaikat gyártói tevékenységgel bővítik. Jelen projekt e tevékenység fejlesztését célozta meg.

2011. évben az Intarsio Kft. sikerrel vett részt az Új Széchenyi Terv, telephelyfejlesztés pályázatán, melynek eredményeképp 60 %-os támogatással 2012 évben megindította és ez év októberében befejezte a beruházás kivitelezését.

A telephelyen kialakításra került egy szociális blokk, összeszerelő műhely, gépműhely, áruátvevő helyiség. Fűtés kialakítására is sor került a felújított és átalakított helyiségekben. Megtörtént egy készáruraktár kialakítása, felújítása. Az épület külterülete is megújult, és kialakításra került egy új rakodási terület a biztonságosabb teherforgalom fogadására.

Eszközbeszerzésekre is sor került, mely a helyben készítendő egyedi bútorok gyártását teszi lehetővé. A cég szolgáltatási tevékenységének szélesítését biztosítva a megrendelők felé. Lehetővé vált, bútorlapok méretre szabása, élzárása, egyéb bútoripari megmunkálása, korszerű gépek segítségével.

A projekt megvalósításával + 2 fő részére teremtünk új munkahelyet, így járulva hozzá a régió és a megye munkanélküliségi rátájának javulásához. A teremtett munkahelyek közül 1 fő pályakezdő munkavállaló foglalkoztatását biztosítjuk.

A projekt adatai:

A projekt megnevezése : Telephelyfejlesztés az Intariso Kft.- nél.
A támogatás összege: 12 801 696 HUF. A beruházás kezdete: 2012-04-05.
 A beruházás befejezése: 2012-10-19.
 Kedvezményezett: Intarsio Kft.
 A projekt azonosító száma: ÉMOP-1.1.1/F-11-2011-0021
 A projekt címe: 3070.Bátonyterenye, Ózdi út 7.
 E-mail: intarsio@otthonbutor.comwww.otthonbutor.com