Klasszikus nappali bútorok: a dohányzóasztal

A nappali minden otthonnak az egyik központi színtere, olyan helyiség, amit a család is használ és a vendégeket is általában itt ültetik le, kínálják harapnivalóval, itt történnek a beszélgetések, filmezések, közös játékok. Ennek fényében a nappali berendezése is nagy tudatosságot követel meg, a nappali bútorok megválasztása és elhelyezése hatással van arra, hogy mennyire válik egy nappaliból élhető, szerethető, jól kihasználható tér.

A nappali bútorok egyik hangsúlyos darabja a dohányzóasztal. Minden nappaliban szükség van egy központi elemre, ami megteremti az egyensúlyt és a szoba fókuszpontja tud lenni. A dohányzóasztal erre a feladatra tökéletes megoldás. Már csak azt kell kitalálni, hogy pontosan milyen fajta illik ebből a nappali bútorból a készülő vagy már meglévő helyiségbe. A továbbiakban néhány alapvető szempont megadásával és pár jó tanáccsal szeretnénk azoknak a segítségére lenni, akik az új dohányzóasztalukat szeretnék megtalálni.

A dohányzóasztalt mindenképpen az ülőgarnitúrához viszonyítva kell kiválasztani, hiszen a cél az, hogy harmonizáljon vele, és természetesen a többi nappali bútorral. Ennek érdekében figyelembe kell venni a kanapé és a nappali berendezésének stílusát. Az asztal alapanyaga, színe, formája, stílusa rímeljen a többi bútoréra. A formája sem mindegy, illetve a mérete sem. A nagyobb ülőgarnitúrákhoz nagyobb asztal illik és fordítva. Az ovális, a szögletes bútor a hosszabb, nagyobb, U vagy L alakú bútorhoz illik, míg a kerek a kisebbekhez és a modernebb darabokhoz passzol. Ne feledkezzünk meg a kényelemről se, nem jó, ha egy dohányzóasztal túl magas és az sem, ha túl alacsony. Mindig az ülőgarnitúrához mérjük, az a jó, ha pár centivel alacsonyabb tőle az asztal. Kényelmesen lehessen rajta tárolni, illetve szervírozni, ne kelljen nyújtózni felé.

A nappali bútorokból meggyőző választékot biztosítunk áruházunkban mindazoknak, akik minőségi és változatos stílusban elérhető dohányzóasztalokat keresnek. Forduljon hozzánk bizalommal, és vásárolja meg új nappali bútorait tőlünk!